Define: trump

(in bridge, whist, and similar card games) a playing card of the suit chosen to rank above the others, which can win a trick where a card of a different suit has been led.
“declarer ruffs the opening lead and plays a trump”

den gode mannen kommer nok til å utnevne konservative høyesterettsdommere som er imot abort og homofili. –  fordi noen har (fått) makt til å tre sine personlige meninger over hodet på andre.

den gode mannen påstår at klimakrisen (ja, krisen) er en bløff satt til livs av Kina m.fl. for å bremse vestlig økonomi. Det er usannsynlig at han faktisk tror dette, men det er klart at det er beleilig for ham å få millioner av mennesker til å tro på det.

én ting er alt hatet – fremmedfrykt, homofobi, kvinneundertrykkelse, osv – men jeg tror igjen at alt koker ned til uvitenhet.

samfunnet trener oss til å like lettfordøyelig, billig underholdning. å scrolle litt i facebook-feeden i noen timer, se på sitcoms som har latterspor som forteller oss når vi skal le (le nå, lille menneske, for nå var det morsomt), og populistiske partier som kjører “Nei til alt som er kjipt”.

det er et valg å tenke seg om og å informere seg utover det vi blir servert av noen som vil overbevise oss om deres sak.

Unskilled and unaware of it: how difficulties in recognizing one’s own incompetence lead to inflated self-assessments. 

vitenskap

filosofi

litteratur

retorikk

moral

er ikke mye kult, ass.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s