dreams of Joy

legg merke til at det er skrevet med stor ‘J’.

20130720_165338

jeg fant boka i hylla hjemme, og begynte nok bare på den fordi det var den siste uleste som stod der. hvis jeg ikke husker helt feil tenkte jeg noe som “Inga, du må ikke kjøpe ting bare fordi de er gratis. ‘Dreams of joy’? Hva blir det neste?”

20130720_174340

men nå skal du høre. Boka handler om ei jente som ble født av kinesiske foreldre i Los Angeles. Foreldrene flyktet i sin tid fra kommunist-Kina og tenker seg aldri tilbake. Ovennevnte jente (som heter Joy!) finner dog ut at det hun trodde var moren sin egentlig er tanta, og mye motivert av at hun har et noe glorifisert bilde av kommunisme i hodet sitt, drar hun til Red China for å bidra til å bygge fedrelandet, finne faren sin og bli lykkelig.

20130720_184430
åh, så ubegripelig idyllisk å våkne til MMmmmøøøøØØØØØ *grynt*

Forfatteren har gjort gjennomført bakgrunnsarbeid og skildrer provoserende realistisk og usensurert hvordan forholdene er der Shanghai og bygder på landet går veien fra sosialisme til kommunisme under Mao. Samtidig er det en roman med levende figurer som har både personlighet og indre monologer, og man blir ikke sliten og demotivert av å lese ei sosialisme-/historiebok. Dessuten kommer hun seg til Kina og finner faren sin i løpet av de første 20 sidene, så boka er passe handlingstett. Jevnt over: den er verdt å bruke late (?) sommerdager på.

20130720_130010

du må forresten bære over med de somrete bildene mine. Tingen er at jeg og ei venninne – en sedimentolog! – som heller ikke har ferie fløy en svipptur til Danmark i helga. Vi fløy til Fur (kort oppsummert: knøttlita øy, én butikk, servering stenger 2100 på lørdager). Der kjenner hun en kar som har ei gressbane man kan lande på (med en ultra light), og inkludert i flyplassavgift er leie av cykel. Herlig

20130720_114156
Hallo Danmark!

Når man flyr rundt med en sånn ultra light som ikke flyr mye fortere enn vi kunne ha kjørt på en autobahn (gitt at vi var i stand til å bygge noe sånt her), har man veldig mye tid til å glo og tenke og gruble og simulere hypotetiske hendelser… som at vi kan falle ned i Skagerrak! men det hadde ikke vært noe stress, for vi hadde daaaalt i ca 10 minutter, og så hadde de brukt ~2 timer på å redde oss, og det er ca 16 grader i vannet.

20130720_110636

probleeemet er bare at smarttelefonen min hadde blitt ødelagt, og da kunne jeg ikke ha tatt flere fine bilder og lagt dem ut på facebook, instagram og her og der og ja.
det er nok litt flaks at mamma ikke leser bloggen min.

20130720_205337
Det er mer idyllisk å våkne til et fly.

Claudia : nøkkelen står i døren.
Dansken: Hvad?
Claudia: we left the key in the door.
Dansken: Aah, nøjelen! Hvad kalte du det?
Claudia: nei, det var ikke kaldt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s